Id kapning/bedrägeri!

Ja då har jag också råkat ut för bedragare. Någon har använt mitt namn och försökt lura koloniföreningen på pengar. Tur så har vi en vaken kassör som reagerade på att det var en utlandsbetalning.

Ja i en första anblick så kunde man tro att mailet kom från mig. Det var skrivet med mig som avsändare, men e-post adressen var inte min. Den tillhörde någon helt annan. Men texten i sig var skriven i stil med hur jag bland skriver, men det saknades några viktiga punkter. Några saker som jag alltid har med i mina mail. Men jag kommer inte att skriva vad det är här. Men för de som är vaksamma så dels kunde man se att det inte var min mail, dels saknade mailet vissa detaljer som sagt.

Men nästa steg var att vi inte har utlandsbetalning och kan inte betala fakturer utanför Sverige. Det betyder att det finns spärrar och det stoppade bedragarna. När kassören ringde och dubbelkollade med mig, så satte vi stopp för det hela. Händelsen har nu polisanmälts både som försök till bedrägeri och id kapning.

Vill bara säga till alla bedragare och kriminella därute, lägg ner. Bara så onödigt mycket extra jobb både för mig, kassören och föreningen. En liten föreningen som knappt går runt och där ska de kriminella försöka sno åt sig pengar. Fy skäms på er.

Kommentera