Många frågor!

Det har varit många frågor gällande mitt efternamn. Varför bytte du, vart kom du på att du skulle heta just Willexberg. Många undrar också om Will och vad ex står för och även vart berg kommer från.

Sanningen är att jag bara kom på det en dag när jag satt och tittade på tv. Jag har under en längre tid funderat på att ändra mitt efternamn, men inte vetat till vad. Jag ville behålla mina initialer IW, det var jag säker på. Sen är det svårt, willandersson, willtrex, waxberg, wickman wixman osv. Har haft många olika förslag och tankar, men ofta har det fallerat på att jag själv inte tyckt att det passade, eller att någon redan har det namnet och att jag inte kommer få heta det.

Men så en dag framför tv:n kom det bara till mig, Willexberg och jag googlade och sökte på skatteverket m.m. Det finns inte någon idag levande som har efternamnet willexberg. Det finns inte någon som heter så idag i hela världen (vad jag kan se via google mfl.). Därför blev det en ansökan om att få heta just Willexberg.

Men även om frågorna är många, verka det som att de flesta tycker det är ett häftigt namn och också ett namn som låter bra. Någon tycker det låter adligt och andra tycker det låter som en stad och någon som en skola. Men på det stora hela har jag bara fått positiva svar och ett positivt bemötande. Det tycker jag känns bra.

Men oj, vilket jobb det är att ändra sitt namn över allt, det tar tid och även fast jag söker och letar vart mitt namn finns, dyker det upp nya ställen hela tiden. Det roliga är också att jag sett på ett par ställen att mitt tidigare efternamn står kvar. dvs. Ingvar Andersson. Så hög tid att gå igenom alla plater som man finns på.

Kommentera